Чай Oolong - це традиційний китайський чай, який напівферментований, тобто він потрапляє між неферментованим зеленим чаєм і повністю ферментованим чорним чаєм. Листя чаю в’януть під сильним сонцем, а потім струшують у кошиках, щоб синити краї, щоб розпочати процес окислення перед смаженням, щоб зупинити процес окислення. Цей чай відомий своїм насиченим і складним смаковим профілем, і його часто описують як зелений і чорний чай.
Чай улун походить з провінції Фуцзянь у Китаї, починаючи з династії Мін (1368-1644).
Чай вперше був введений в Європу в 19 столітті завдяки британській торгівлі чаєм.
У 20 столітті виробництво чаю улун поширилося на інші країни, такі як Тайвань та Таїланд.
Зелений чай - це неферментований чай, який виготовляється із свіжих чайних листків, які пройшли мінімальну обробку.
Чорний чай - це повністю зброджений чай, який є сильнішим і міцнішим за смаком порівняно з іншими чаями.
Білий чай - це неферментований чай, який виготовляється з наймолодших і найніжніших листя чайної рослини.
Чай улун преміум класу з легким, квітковим ароматом і солодким фруктовим смаком. Цей чай названий на честь китайської богині милосердя Гуан Інь.
Темний димчастий чай з улун з сміливим і пікантним ароматом. Цей чай вирощують у горах Вуї в Китаї.
Рідкісний і цінований сорт чаю з улун з фруктовим і медоносним смаковим профілем. Цей чай названий на честь єдиного чайного дерева, з якого його збирають.
Порівняно з зеленим чаєм, чай улун має більш високий вміст кофеїну. Приблизно 30-40 мг кофеїну на 8-унційну чашку.
Закип’ятіть воду і дайте їй охолонути кілька хвилин, перш ніж тушкувати чайні листя улунга протягом 3-5 хвилин. Налаштуйте на смак.
Чай Oolong відомий своїми антиоксидантними властивостями, сприяючи схудненню, покращуючи травлення та знижуючи ризик серцевих захворювань.
Люди з алергією на чай або кофеїн повинні проконсультуватися з медичним працівником перед вживанням чаю з улун.
Усі три чаї мають унікальні смакові профілі та користь для здоров’я. Вибір між трьома в кінцевому рахунку залежить від індивідуальних уподобань.