Fermentis - бренд французької компанії Lesaffre, яка спеціалізується на дріжджах та бродінні. Fermentis виробляє широкий асортимент сухих дріжджів для пивоварних, виноробних та дистиляційних виробництв. Вони мають на меті забезпечити високоякісні дріжджі, які можуть гарантувати стійкі показники бродіння та сенсорні характеристики.
Fermentis був створений у 2003 році Lesaffre, щоб зосередити увагу на розробці та виробництві сухих дріжджів для пивоварної промисловості.
Lesaffre була заснована в 1853 році у Франції і стала провідним гравцем на ринку дріжджів та бродіння.
Сьогодні Fermentis - це глобальний бренд, який присутній у понад 50 країнах світу.
Lallemand - канадська компанія, яка виробляє дріжджі, бактерії та інші продукти бродіння для пивоваріння, виноробства та харчової промисловості.
Danstar - бренд компанії Lallemand, який спеціалізується на виробництві сухих дріжджів для пивоварної промисловості.
White Labs - американська компанія, яка надає рідкі дріжджі та продукти бродіння для пивоварних, виноробних та дистиляційних галузей.
SafAle - це цілий ряд сухих алевих дріжджів, які підходять для заварювання широкого спектру стилів пива, включаючи алесів, кашлюків та носіїв.
SafLager - це цілий ряд сухих лагерних дріжджів, які підходять для заварювання всіх типів лагерів, включаючи пілінгери, пиво в мюнхенському стилі та боки.
Safcider - це цілий ряд дріжджів, спеціально розроблених для виготовлення сидру. Дріжджі здатні бродити цілий ряд сортів яблучного соку і виробляти різний рівень солодкості та кислотності.
Сухі дріжджі та рідкі дріжджі служать одній і тій же цілі, яка полягає у збродженні цукрів у алкоголь та СО2 під час процесу заварювання. Основна відмінність між ними полягає в тому, що сухі дріжджі знаходяться в спокійному стані і можуть зберігатися довше, в той час як рідкі дріжджі активні і їх потрібно охолоджувати і використовувати в більш короткі терміни.
Щоб повторно зволожити сухі дріжджі, спочатку стерилізуйте обладнання, яке ви будете використовувати. Потім додайте теплу воду (близько 95-105 ° F) в чисту і очищену ємність. Посипте сухі дріжджі по поверхні води і дайте їй сидіти близько 15 хвилин. Після цього обережно перемішайте дріжджі і дайте йому постояти ще 5-10 хвилин. Після того, як дріжджі повністю зневоднені, його можна додати до сусла.
Так, Fermentis виробляє дріжджові штами, придатні для виноробства. Ці дріжджі призначені для бродіння виноградного соку та для виробництва вин з постійними сенсорними характеристиками.
Сухі дріжджі можна зберігати до двох років, якщо вони зберігаються в прохолодному і сухому місці, подалі від прямих сонячних променів. Після відкриття упаковки будь-які невикористані дріжджі слід зберігати в герметичній ємності в холодильнику до одного місяця.
Ідеальний діапазон температур бродіння для дріжджів Fermentis залежить від конкретного штаму. Однак, як правило, більшість дріжджів Fermentis мають рекомендований діапазон температур 59-77 ° F.